چهارشنبه ۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۰
کد خبر: 360982

برخی خوراکی‌ها باعث افزایش سروتونین به عنوان هورمون شادی در مغز ما می‌شوند در دهۀ گذشته مطالعاتی درباره‌ رابطه‌ تغذیه و سلامت روان انجام و مشخص شد برخی غذاها سروتونین مغز ما را افزایش می‌دهند.

خوراکی‌هایی که باعث شادی ما می‌شوند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان، نام دیگر سروتونین «هورمون شادی» است؛ یک ماده شیمیایی که نقش مهمی در تنظیم خلق و خوی ما دارد. سطوح پایین سروتونین می‌تواند سبب بی‌ثباتی خلق و خو شود. در ادامه خوراکی هایی را معرفی می‌کنیم که با کمک به ترشح ماده شادی‌آور سروتونین در مغز، بهترین انتخاب برای بهتر کردن خلق و خو هستند.

شکلات تلخ| سه جزء اصلی شکلات که با احساس شادی ارتباط دارند عبارتند از: تریپتوفان، تئوبرومین و فنیل اتیل آلانین. تریپتوفان، آمینو اسیدی است که مغز از آن برای تولید سروتونین استفاده می‌کند. تئوبرومین یک محرک ضعیف است که می‌تواند خلق و خوی شما را بهتر کند و فنیل اتیل آلانین، اسید آمینه دیگری است که توسط بدن برای تولید دوپامین استفاده می‌شود و به عنوان ضد افسردگی عمل می‌کند. موز|بدن برای تولید سروتونین به ویتامین B6 نیاز دارد و موز سرشار از این ماده مغذی است. یک موز متوسط حاوی حداکثر 0.4 میلی گرم ویتامین B6 است که تقریباً ۲۵ درصد پاسخگوی مصرف توصیه‌شده‌ روزانه است.


نارگیل|نارگیل سرشار از تری گلیسیرید با زنجیره متوسط است که می‌تواند به افزایش انرژی کمک کند. یکی دیگر از دلایلی که نارگیل غذای خوشحال‌کننده در نظر گرفته شده این است که مطالعات حیوانی سال ۲۰۱۷ نشان داد MCT‌های شیر نارگیل می‌تواند اضطراب را کاهش دهد.


قهوه|با اطمینان (البته در حد اعتدال) قهوه بنوشید چون قهوه دنیا را به مکانی شادتر تبدیل می‌کند. بر اساس متاآنالیز (فراتحلیل) انجام‌شده در سال ۲۰۱۶، مصرف قهوه به طور قابل‌توجهی با کاهش خطر افسردگی مرتبط است.


خانواده توت‌ها|توت‌ها، به طور خاص سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که به عنوان فلاونوئید هم شناخته می‌شوند که می‌توانند علایم افسردگی را کاهش دهند. مطالعه دیگری روی مصرف آب زغال‌اخته نشان داد مصرف زغال‌اخته با کند کردن افول شناختی ناشی از پیری مرتبط است.


غذاهای تخمیرشده| غذاها و خوراکی‌هایی که فرایند تخمیر را طی می‌کنند مانند کلم ترش، کیمچی، کفیر، کومبوچا و ماست به سلامت روده و بهبود خلق و خو کمک می‌کنند. فرایند تخمیر، مواد پروبیوتیک تولید می‌کند که به نوبه خود حامی باکتری‌های سالم روده است. شاید بپرسید روده چه ربطی به خلق و خو دارد؟ ۹۰ درصد سروتونین تولیدشده توسط بدن از ناحیه‌ سلول‌های روده ایجاد می‌شود. بنابراین خوردن غذاهای تخمیرشده سبب تولید بهتر سروتونین می‌شود.

قارچ| قارچ سرشار از ویتامین D است، ویتامینی که خواص ضد افسردگی دارد، پس قادر است خلق و خوی شما را تقویت کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha